Du är här
Hem > Nyheter > Dags för säsongspremiär av Teen Tour när Grand Opening spelas i helgen!

Dags för säsongspremiär av Teen Tour när Grand Opening spelas i helgen!

Nu är det äntligen dags för säsongspremiär av Teen Tour (tidigare Skandia Tour) och traditionsenligt inleds det med Grand Opening på Vellinge GK i Skåne. Tävlingen spelas fredag till söndag 20-22 april med en cut efter 36 hål.

Förra året spelades Grand Opening som en partävling där första dagens spel var bästboll och andra dagen var foursome. I år är det en individuell slagtävling över 54 hål. Tävlingen är rankinggrundande och de 5 främsta tjejerna och de 10 främsta killarna kommer att få spela Teen Tour Elite första omgången.

Startlistan rond 1 hittar ni här

Ni följer tävlingen här

Pojkklassen

På pojksidan är både Adam Samnegård och Dylan Pattersson med som tillsammans vann förra årets partävling. I startfältet hittar vi också Gaston Edberg från Hooks GK som säger såhär inför tävlingen: – Jag siktar på en topplacering med bra lir och tre härliga dagar! Siktar mot en topp 10 placering behöver det för att få ett wildcard till första Teen Tour Elite.

En stark utmanare till dessa är Rasmus Hjelm från Ljunghusens GK som blev tvåa förra veckan i Norberg Open.

Flickklassen

På flicksidan hittar vi Kajsa Arwefjäll från Ljunghusens GK som vann en internationell tävling på Irland i förra veckan samt Ellen Andersson från Falköpings GK. Ellen som slutade tvåa ifjol då i par med Madeleine Sund som dock inte finns med i startfältet i år. Förra årets vinnare deltar inte i år. Alice Sundberg och Isabell Ekström finns inte med i startfältet.

Resultat 2017:

2017 års segrare herrjuniorer: Dylan Patterson och Adam Samnegård

Herrjuniorer
1. Dylan Patterson/Adam Samnegård Linköpings GK /Norrköping Söderköpings GK
2. Algot Kleen/Hugo Lantz Skaftö GK

2017 års segrare flickjuniorer: Isabell Ekström och Alice Sundberg

Damjuniorer
1. Isabell Ekström/Alice Sundberg GolfUppsala/Stockholms GK
2. Madeleine Sund/Ellen Andersson Kumla/Falköpings GK

 

 

 

 

 

 

Här kan ni läsa mer om 2017 års upplaga av Grand Opening:

Stor omkastning när Grand Opening avgjordes

Grand Opening dag 1

Foton Grand opening 2017

/Mathias

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet