Du är här
Hem > Lär känna > Spelarpresentation – Elin Wahlgren från Barsebäck G&CC

Spelarpresentation – Elin Wahlgren från Barsebäck G&CC

Inför säsongen 2018 kommer SJG att presentera några av våra talangfulla juniorer runt om i landet. Först ut är Elin Wahlgren från Barsebäck G&CC.

Namn: Elin Wahlgren
Klubb: Barsebäck G&CC
Ålder: 15 år
Klubbor: 
Metalwoods: Nike  (driver, fairway5, hybrid 4&5)
Järn: (pw-j6) Nike
Wedgar: (60,54,50) Callaway
Putter: Ping

Elin som är en 15 årig skånetjej född och uppvuxen i Lund har tillhört Barsebäck G&CC de senaste fem åren. Golfkul före 10 års ålder var det som väckte intresset för golf. Fram till säsongen som var, 2017 var även ridning ett stort intresse för Elin att kombinera sporterna tog för mycket tid och nu är det golf som gäller.

 

Du tränas av Caroline Condrup och Christian Härdin hemma på Barsebäck

-Två helt underbara tränare som alltid får oss att ge vårt allra bästa. Någon dag i veckan tränar några av oss Barsebäckstjejer tillsammans med Viva Schlasberg. Viva är en av mina största förebilder då hon är världens härligaste och gladaste och dessutom ställer hon alltid upp om man undrar något. Det betyder mycket att ha en person som henne i sitt golfnätverk.

 

Berätta lite om säsongen som var 2017

Jag är väldigt nöjd med min utveckling under 2017, jag uppfyllde det jag hade satt upp som mål och framförallt hade jag väldigt roligt hela tiden. Vi startade säsongen med träningsläger på Halmstad Golf Arena som senare följdes upp med 3 dagars SuperCamp i Karlshamn. Under säsongen blev det många lag- och individuella tävlingar samt roliga dagar med kompisarna på klubben. Fick även möjlighet att spela Pro Am under Nordea Masters i samma boll som Sebastian Söderberg.

Elin som mest hållit till på Skandia Future med några topp-10 placeringar. Men har också spelat några Skandia First. – Jag kom tyvärr inte med på alla Skandia Future så därför blev det några enstaka Skandia First också. 

Elin Wahlgren

Under sommaren spelade vi bl.a Junior Tour, som är både lag och individuell tävling i Skåne mellan ett antal klubbar. Här spelade vi med 2 lag och vi lyckades ta både första och andra platsen i lagtävlingen. Inviduellt vann jag en omgång och blev två i en annan. Jag spelade mest i vårt Juniorserie Div1 lag men spelade även en omgång och en match i JSM-kvalet med Elitlaget. Sen var jag med i JSM truppen som reserv under 4 dagar i slutspelet i Örebro. Vilket var roliga och lärorika dagar. Säsongen avslutades med 2 dagar SuperCamp på Vasatorp.

Elin stora framgång under 2017 kom när hon vann en internationell tävling i Skottland nämligen Byrne Howard Junior Open på Royal Troon.

Berätta lite om tuneringen i skottland som du vann. Varför var du med?

– Den tävlingen jag spelade i Skottland på Royal Troon var en juniortävling, en flickklass och en pojkklass med både scratch- och nettoklass. Tävlingen gick över 18 hål på Portland Course..

Anledningen till att jag var där var att Barsebäck G&CC har ett årlig utbyte med Royal Troon. Vi var en trupp på 4 killar och 2 tjejer som först spelade denna individuella tävling för att sen ha ett två dagars utbyte med Troons juniorer á la Ryder Cup

Själva tävlingen spelade jag bra trots ganska tuffa förhållanden. Jag och min klubbkompis Sofia Ring gick i samma boll, vi skulle även gått med en av de skottska landslagsspelarna Hazel Mac Garvie men hon var tyvärr skadad. Sofia och jag spelade jämnt med en av de andra skottska tjejerna, jag lyckades hålla ihop de sista tre hålen och tog hem segern i scratch klassen för flickor.

Det var en enormt häftig upplevelse då det även var min första tävling som jag vann, och att vinna en internationell tävling, kunde inte bli bättre. Eftersom det var en hedersam tävling som gått under flera år fick jag namnet ingraverat i pokalen som nu står i prisskåpet i klubbhuset. Jag var den första svensk att vinna denna tävling.

Elin Wahlgren tar emot förstapriset på Royal Troon.

Det verkar som du lägger stort fokus på golfen inför 2018. Hur ser du på året som kommer?

– Jag är megataggad på detta året! Har legat i och tränat mycket mer under vintern, både golf och fys. Jag ska vara mer noggrann inför slag och fortsätta att skjuta lägre scorer och vinna fler tävlingar. Har en bra känsla av att detta kan bli ett riktigt bra år. Ska bli väldigt kul att komma igång på riktigt igen. Vi åker 5 dagar till Italien i mars på träningsläger innan tävlingarna drar igång i april.

Elin berättar vidare att fokus inför säsongen är uppbyggnad inför säsongen med fys, svingträning och spel när vädret tillåter. Målet är att få inleda säsongen med JMI kvalet på Norberg Open om hon kommer med. – Annars är målet att etablera mig på Teen Tour Future och att ta mig till final i Teen Cup.

 

Ditt spel då. Styrkor och något specifikt du vill utveckla?

– Puttningen är min styrka men vill fortfarande utveckla den så att jag kan sänka fler längre puttar. Men även att jag är lugn och fokuserad på banan och kan hålla nerverna och humöret i styr när jag spelar. Vilket jag är glad över för då kan jag fokusera bättre på mitt spel. Det jag vill utveckla och har jobbat mycket med denna vintern är att jag är lite för ”snäll” i mitt spel och har inte riktigt attackerat flaggan aggressivt och kontrollerat, om du förstår vad jag menar. Svårt att förklara. Är även lite kort från tee så har fått ganska långa inspel vilket även gör det svårare att komma nära flaggan. Har jobbat mycket med ”Kricken” under vintern för att få upp svinghastigheten och få mer kraft i slagen.

Avslutningsvis, drömbana och drömresmål

– Jag bockade av ett mina drömresemål förra året när jag kom till Royal Troon där Henrik Stenson vann Brittish Open året innan. Att uppleva den Skottska golfmiljön var en häftig känsla. Men att få spela i USA hade varit en dröm då även där finns många fina banor. Men Old Course på St: Andrews eller Prestwick i Skottland hade varit några häftiga banor att spela.

 

Tack Elin för pratstunden och lycka till med golfen under 2018!

 

 

 

 

 

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet