Du är här
Hem > Lär känna > Lär känna Matilda Cederholm

Lär känna Matilda Cederholm

Vi har tagit tempen på golftalangen 15-åriga Matilda Cederholm. Matilda med hemmaklubb Barsebäck Golf & CC började jakten på grönt kort redan vid 4 års ålder. Under 2017 har Matilda en seger på Skandia Tour Future premiären (Flommens GK) som gav henne chansen på Elite (omgång 2). En missad cut där gjorde att Matilda återigen fick spela på Future vilket hon gjort resten av året. Matilda har även spelat en internationell tävling under året när hon blev sjua på Irish Girls Open tidigt i våras.

Alla vinnare från omg 1 på Skandia Tour

Bakgrund

Hon förstod vid tidig ålder att hon hade talang för sporten. Redan i början av karriären stod det klart att det långa spelet var hennes styrka. Hon slår både långt och rakt. – Jag kämpade länge på korthålsbanan för att klara mitt gröna kort, men när jag väl klarade det gick allt väldigt fort.

När hon klarat sitt gröna kort flöt allt bara på och inbjudningarna kom från olika lag och hon började tävla mer och mer. Idag tränas hon av Christian ”Kricken” Härdin och Caroline Condrup.

Vi har jobbat tillsammans med att hitta rutiner  t ex Inför varje slag finns en tydlig bild. – Innan jag ställer upp mig till bollen. Övningsvingar jag två gånger. Tar ut siktet  och innan jag går fram till bollen tar jag ett djupt andetag. Därefter går jag fram till bollen och slår. 

Matilda Cederholm

Målsättning

Matildas styrkor inom golfen är hon klar över. – Jag är grym på att sätta bollen i spel från tee. Vilket alltid är en trygghet. Jag är även mycket målmedveten och gör allt jag kan för att nå mina mål.

Under året 2018 är Matildas mål att ha fler rundor under par samt att höja sin lägsta nivå. – Jag ska sänka min snittscore med hjälp av bättre närspel och puttning. Ett annat mål för 2018 är att spela fler internationella tävlingar.

Just puttningen och närspelet har varit hennes svaghet och något hon kommer jobba med framöver. Även besluten och det mentala spelet har varit en akilleshäl – Jag har varit dålig på att ta beslut vilket har påverkat resultatet negativt och när det inte går bra blir jag irriterad på mig själv. 

Tävlingar 2018

Året 2017 har gett en seger och utöver det 5 topp-10 placeringar. Hennes 7:e plats på Irland får nog ändå anses vara hennes störst framgång under året.

– Under 2018 har jag tänkt att spela så många Skandia Tour Elite som jag kan. Jag har även funderat på att spela några tävlingar från Junior Global Tour samt några andra juniortävlingar i Europa.

 

 

 

Förebilder

Matilda har aldrig riktigt haft en direkt förebild men som de flesta unga tjejer är Annika Sörenstam en person som hon ser upp till. – Hon har åstadkommit grymt mycket, både i sin karriär men även för att hjälpa nästa generation. Vilket jag tycker är inspirerande. 

En person som Matilda annars ser upp till är Viva Schlasberg. – Hon satsar mycket på sin golf och gillar även att inspirera oss yngre tjejer på klubben och det tycker jag är väldigt generöst.

 

Andra intressanta intervjuer på SJG:
Isabell Ekström Uppsala
Alice Sundberg Stockholm
Corinne Vidén Hulta GK

 

 

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet