Du är här
Hem > Lär känna > SJG har pratat med några av våra talangfulla pojkjuniorer om golfåret 2017

SJG har pratat med några av våra talangfulla pojkjuniorer om golfåret 2017

Tävlingssäsongen lider mot sitt slut. Skandia Tour är färdigspelad sånär som på Skandia JSM för klubblag, JMI finalen är spelad och flera landslagsuppdrag slutförda för 2017. Svenskjuniorgolf har satt sig ner och pratat med några av våra talangfulla pojkjuniorer och pratat om säsongen som varit och vad som väntar framöver.

Flicklandslaget har nyligen spelat i Frankrike och har under 2017 haft ett fantastiskt år med stora framgångar. Pojklandslaget har en stor tävling kvar. I december åker de över till USA för en sista tävling under 2017.

Skandia Tour har korat flera vinnare på Elite, Future och First under säsongen och JMI kvalen har avlöst varandra för att avslutats i September med finalen. Utöver det har det spelats mängder av juniortävlingar både nationellt och internationellt. Samtidigt som flera av våra duktiga juniorer har spelat på olika seniortävlingar också.

Ludvig Eriksson Stockholms GK, Algot Kleén Skaftö GK, Viktor Hagborg Asp Onsjö GK och Carl Härdin Barsebäcks G&CC  berättar om säsongen som varit och kommande planeringar.

Ludvig Eriksson, nöjd med sitt 2017!

Är säsongen färdigspelad för er?

Ludvig: – Nu i veckan ska jag åka till Himmerland i Danmark och spela Nordic league kvalet- steg 2. I slutet av novermber ska jag åka med min klubb Stockholms golfklubb till Lumine i Spanien för JSM- lag finalen! Efter det ska jag på ett läger i Spanien för att i december avsluta med 2 tävlingar i USA. Utöver det kommer jag att fortsätta köra på med träningen här på golfymnasiet i Uppsala.

Viktor: –  Jag skulle säga att säsongen nu är över. Men den drar ganska snabbt igång igen med tävling i USA i december, innan dess blir det långsiktig träning med fokus på fys samt detaljer i svingen och spelet. Jag ska även på ett läger i mitten av november med landslaget, till La Manga.

Carl: – Nu när säsongen kommer till sitt slut börjar de lite mer för mig nästan! Snart bär det av till Benmont golf de club i Spanien den 30 oktober! (Global junior tour) sen slutdestinationen i USA vid jul och för att spela Doral och förhoppningsvis Myrtel beach!

Algot:- Resten av säsongen ser ganska lung ut, JSM klubblag vecka 44 är väl den ända bestämda tävlingen kvar. Sen så ska jag på läger med Skaftö GKs juniorer två gånger under vintern.

Viktor Hagborg Asp som ändrat i svingtekniken under 2017!

Säsongen som varit är ni nöjda?

Ludvig: – Jag är jättenöjd med säsongen som varit. Jag har fått vara med om väldigt mycket roliga grejer och lärt mig väldigt mycket på vägen.

Algot: –  Jag e ganska nöjd med säsongen. Några tävlingar som jag är nöjd med som tex JMI på Onsjö då jag sköt +1 +1 och slutade på en 6:e plats. En tävling som jag är riktigt missnöjd med är Torreby open då jag sköt 80 77 men det var en av dom tävlingarna jag lärde mig mest på, den tävlingen jag lärde mig mest på var nog JMI på Gullbringa det regnade otroligt mycket och spelet blev avbrutet. Det var väldigt lärorikt att se hur jag reagerade och hanterade situationen.

Carl: –  Säsongen i sig har väl inte varit något super men jag har lärt mig otroligt mycket i år om både mig själv och mitt golfspel! Jag ser verkligen fram emot de äventyr som golfen kommer skicka mig på i framtiden!

Viktor:-  Jag är inte så nöjd med min säsong i år. Orsaken till det är framförallt att jag har försökt jobba fram en ny svingteknik som tog lite längre tid än förväntat. De sista tävlingarna har dock varit betydligt bättre och jag är laddad för att ta lite revansch nästa år. Annat som spökat lite under säsongen är huvudet. Jag satte lite för höga krav på mig själv vilket gjorde att jag ibland blev lite låst. Samtidigt har jag fått grymma erfarenheter som jag tror att jag kommer att ha nytta av i framtiden.

Algot Kleén som tagit sig in på Skandia Tour Elite i år!

Vad hade ni för mål under 2017 och hur gick det?

Ludvig: – Jag hade satt ganska många mindre mål under säsongen men de två som jag har tänkt mest på är under 74,5 i snittscore och bli en stabilare puttare inom 2 m. Jag klarade av båda målen bra tycker jag. Min snittscore ligger nu på 73,28 och puttningen har blivit mycket bättre. Jag känner mig mycket säkrare när jag står över mina kortputtar i år.

Algot: – Mina resultatmål var: Snittscore under 74 Jag hade 75,59.  Topp tre på rankinglistan för min ålder I nuläget så ligger jag trea. Spela en Skandia Tour Elite. Jag spelade alla eliter som jag kunde utom JSM match, och att spela en tävling utomlands Jag spelade två tävlingar utomlands.

Viktor: –  Jag anade lite innan säsongen började att det kanske inte skulle gå som på räls och det gjorde att jag inte hade så många mål. Men det riktigt ända målet som jag strävade efter var en plats i EM- laget men det lyckades jag tyvärr inte med.

Carl: – Mina mål inför 2018 var ganska simpla! Jag ville gå med floden så att säga! Jag ville göra det så enkelt för mig själv och utvecklas som spelare framförallt!

Carl Härdin siktar på segrar 2018!

Hur ser ni på 2018?

Carl: – Nästa åt blir det mer konkret! Jag kommer vilja sikta på minst en individuell seger i någon av dom tourerna jag spelar på! Global, Skandia eller JMI! Jag kommer sikta på att spela mer utomlands! Jag förbättra en hel del i min statistik som närspelet och puttningen!

Algot: – jag siktar på lite högre placeringar på elit hälst några top tio jag siktar även på lite fler internationella tävlingar. Och även JMI finalen.

Viktor: – Svårt att säga såhär tidigt men jag siktar framförallt på att utveckla mitt närspel. Jag siktar också på att få mina tekniska saker på plats så att jag blir tryggare i det jag gör. Jag ser fram emot nästa års säsong och det ska bli kul och se hur jag kan ta mig an allt jag har tränat på.

I december åker pojklandslaget till Florida, USA för South Beach International Amateur. Och under v 44 spelas finalen i Skandia JSM för klubblag i Spanien.

 /Mathias

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet