Du är här
Hem > Internationellt > Maja Stark slutade på 4.e plats i Frankrike

Maja Stark slutade på 4.e plats i Frankrike

Franska slagmästerskapen på Morfontaine golf course i norra Frankrike är nu avslutad.  Individuellt blev Maja Stark bäste svenska med en fin 4.e plats. Andrea Grimberg Lignell slutade också bra med en delad 6.e plats.

Flicklandslaget har i dagarna tre spelat i Frankrike med ett nykomponerat landslag. Av det framgångsrika landslaget under 2017 var endast Ringenäs Julia Engström kvar. Istället har Sveriges lag som utöver individuellt också tävlat som lag bestått av följande spelare:

Ingrid Lindblad, Ringenäs GK
Ester Fägersten, Hills GK
Julia Engström, Ringenäs GK
Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK
Ellen Andersson, Falköpings GK
Andrea Grimberg Lignell, Hills GK

Förbundskapten Fredrik Wetterstrand kommenterar uttagningen: – Vi har historiskt använt denna tävling för att skapa en möjlighet till internationellt spel för tjejer som inte varit så mycket utomlands och spelat. 

Maja bästa svenska individuellt

Maja berättar om tävlingen – Efter en mindre bra start där jag inte satt några puttar vände allt när jag satte en långputt på 12.e hålet under andra rundan. Efter det satte jag flera längre puttar.

Maja erkänner att det känts annorlunda under veckan.

– Det har känts konstigt för mig som är van vid en annan grupp men det var ett riktigt härligt gäng. Jag tror de kan gå riktigt långt när jag ser hur kul de har med varandra och när de tränar. 

 

Lagtävlingen

Maja som blev bäste svenska har enbart deltagit i den individuella tävlingen medan övriga sex spelare har spelat lagtävling också. Sverige hade två lag med och bäst gick det för lag 2 som bestod av: Ellen Andersson, Andrea Grimberg Lignell och Ester Fägersten. Laget slutade på 9.e plats. Lag 1 som bestod av: Ingrid Lindblad, Kajsa Arwefjäll och Julia Engström slutade på 12.e plats.

Andrea Grimberg Lignell som spelat väldigt stabilt i tävlingen berättar – Jag är jättenöjd med helgens spel. Det har känts stabilt över hela banan. Sista rundan fick jag dessutom ha Ester Fägersten på bagen. Detta är min bästa totalscore på en tävling (-5).

 

Fredrik Wetterstrand om flicklandslaget

Fredrik berättar: – Detta är inte på något sätt nästa års flicktrupp. Snarare har vi tagit ut de tjejer yngre än 18 år som har den nivå som krävs för att komma in i tävlingen. Det finns fler tjejer än dessa som är aktuella för framtida landslagstrupper och vi har vid denna tävling ingen ambition att börja bygga ett lag. Däremot är det en bonus att fler tjejer får ta del av de principer och metoder vi följer inom landslagsverksamheten. 

Slutresultat

 

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet