Detta visste ni inte om flicklandslaget 2017!

Svenskjuniorgolf har tagit tempen på vårt framgångsrika flicklandslag under 2017. Efter många framgångsrika månader tillsammans är dom på väg att brytas upp. Fyra av spelarna är överåriga nästa år. Beatrice, Frida, Linn och Maja får ge plats till nya spelare.

Men innan dess måste vi få reda på mer om det framgångsrika flicklandslaget 2017.

Vad vet dom egentligen om varandra? Det har vi tagit reda på och även coachen Fredrik Wetterstrand kommer med intressanta inlägg.  Vem är starkast. Vad har dom för fobier. Vad gör dom mellan golfrundorna. Häng med så får ni reda på det och mycket mer.

Snabbfakta:

 Linn ‘Maria’ Grant  Frida ‘Mikaela’ Kinhult  Maja ‘Sofia’ Stark

Född: 1999
Klubb: Rya GK

 

Född: 1999
Klubb: Skaftö GK

Född: 1999
Klubb: Abbekås GK

 

 Amanda ‘Elsa’ Linnér  Beatrice ‘Veronika’ Wallin  Julia ‘Anna’ Engström

Född: 2001
Klubb: Hills GK

 

Född: 1999
Klubb: Hills GK

 

Född: 2001
Klubb: Ringenäs GK

 

 

Idolen

En gemensam nämnare är att Rory Mcilroy verkar vara en stor flickidol. Frida, Amanda och Julia har Mcilroy som sin stora idol. Enligt Frida finns det bara en person som ska vara caddie till Julia nämligen den hårfagre nordirländaren Rory Mcilroy. Fredrik tror inte att Amanda har idoler men förutom Rory har hon även sin morbror Johan Edfors som idol.

Morgonhumöret

Bea verkar vara den personen man ska dela frukost med. Enligt coach Fredrik har hon ett underbart morgonhumör. Julia inflikar ”Man märker ingen skillnad på hennes humör om det är morgon eller kväll”.

Övriga tjejer behöver en god sömn för att fungera på morgonen. Amanda säger ”jag funkar inte på morgonen”. Frida: ”-Varken eller, är ganska snabb och effektiv på morgonen då jag vill sova så länge som möjligt, så kanske inte är den som spårar och har roligast haha!!”

Bäst morgonhumör: Bea

Vem är starkast?

Vem är då starkast? Enligt Fredrik tränar inte tjejerna maxstyrka men vi nöjde oss inte med det. Maja verkar vara just ”starkast”. Julia konstaterar att hon lyfter mindre än Maja. Maja tror att  Julia lyfter 25 kg. Frida säger att Maja lyfter tillräckligt mycket för att sänka alla andras självförtroende.

Starkast: Maja

Sociala medier

Sociala medier verkar vara ett populärt tidsfördriv bland tjejerna. Linn konstaterar ”där är jag alldeles för mycket. Enligt Julia spenderar Amanda 2-3 timmar varje dag på sociala medier. Amanda kan bara hålla med om det. Frida håller med ”Jag är ute föööör många timmar”. Fredrik svarar kort på frågan ”Det är ute för många timmar”

Flitigast på internet: Samtliga

Frida har fobi för älgar

Alla har fobier men Fredriks gissning på att Amanda har fobi för makrillar är intressantast svar. Amanda själv anser att det är spindlar och ödlor. Julia, Bea och Frida har fobi för ormar medans Maja och Linn inte gillar spindlar. Frida har även fobi för älgar?

Svalt sportintresse utöver golfen

Ett genomgående tema är att tjejerna inte verkar ha något vidare sportintresse förutom golfen. Linn kommenterar ”Jag är rätt ointresserad av sport rent allmänt så jag har faktiskt inget lag som jag hejar på.” Amanda hakar på ”Jag är inte så engagerad i andra sporter så jag vet inte.”

Bea håller sig till att svara Sverige i alla sporter. Frida gillar Frölunda hockey och Julia Malmö FF i allsvenskan.

Pre-routine

När vi på SvenskJuniorgolf själva spelar golf går vi fram till bollen, blundar och slår och hoppas på det bästa. Vad har då tjejerna för pre-routine?

Frida säger ”Börjar med att ta in information om slaget (hur bollen ligger, längd, uppför/nerför, vind etc), sedan väljer jag klubba och visualiserar slaget. Efter det känner jag på två övningsvingar, går bakom bollen och tittar på mål, ställer mig över bollen och 2-3 tittar på mål innan jag slår!!”

Bea säger ”kollar läget (längd till pinnen/vind/flaggplacering/bollens läge) beslutar mig för en klubbar och känner in slaget med en provsving och sedan tar jag ut målet och kör.”

Linn konstaterar ” två provsvingar bakom bollen. Sen står jag bakom bollen och tar mitt mål, ett större andetag och sen går jag in och slår.”

Julia säger ”Innan ett slag tar jag alltid upp banguiden, kollar var flaggan står och kollar hur det blåser. Sen bestämmer jag vilken klubba jag ska slå.”

Enligt Amanda är Fridas pre-routine ” hon har en snabb och bestämd rutin och innan hon slår brukar hon göra en provsving och går fram till bollen, kolla mot målet en gång och slå ett kanonslag.”

Favoritbana

Vilken är då deras favoritbana? Julia har Hazeltine eller Evian. Bea och Frida gillar PGA National i Florida även om Frida även vill lyfta fram Valderama i Spanien. Linn gillar Morfontaine och Maja älskar Oslo GK.  Amanda gillar exotiska Black Mountain i Thailand. Amanda tror att Maja har sin hemmabana Abbekås GK som sin favoritbana då hon vann sin första tävling där. Fredrik tror att Julia har Barsebäck som favoritbana.

Mat

Vad äter då tjejerna efter en bra golfrunda. Fredrik tror att Bea har Tacos som favoriträtt. Stämmer det? ”Jajamen Fredrik har koll.” Bea fullkomligt älskar Tacos. Även Julia liksom Amanda gillar tacos men kan också tänka sig en köttbit med ”bea”.

Frida gillar en köttbit med halloumi och hallon. En något udda kombination. Maja tar gärna chili con carne medans Linn vill ha pappas spagetti bolognese. Maja tror förövrigt att Fridas favoriträtt är Kvarg!

Musik

Vad lyssnar då tjejerna på för musik. Fredrik svarar att Maja lyssnar på 50 olika artister ingen hört talas om. Maja själv känner ingen sorg och gillar Håkan Hellström. Linn har ingen favoritartist medans Frida kanske ska till Ullevi nästa år då hon gillar Ed Sheerhan. Då kan hon få sällskap av Bea som också gillar Ed.

Julia byter favoritartist som vi byter lakan. Men just nu verkar det vara Zara Larsson och Coldplay. Dock tror Bea att det är 1D (One direction) som gäller för Julia. Amanda gillar sing/songwritern Shawn Mendes.

Styrkor och svagheter

Vad har då tjejerna för styrkor och svagheter i sitt golfspel. Jo, enligt Fredrik är Fridas stora styrka hennes närspel. Som svaghet nämner han Fridas kontrollbehov ”men det finns inte många stora svagheter längre.” Frida själv säger att hennes styrka är att hålla bollen i spel och puttar under 7 m. Däremot puttar över 10 m behöver hon träna på.

Amandas styrka är hennes järnslag och wedgar in mot green. Däremot behöver hon förbättra sig på just green. Linn slår långt men tycker inte själv att hon är mycket bättre på något. ”Är nog lite bra på allt.” även om bunkerslagen kan förbättras. ”Det är i alla fall det jag tränar minst på”

Bea anser sig vara lite bra på allt men har svårt att föra statistik. Julias styrka är hennes ballstriking men kan förbättra sin puttning.

Drömcaddien

Fredrik tror Linn vill ha pappa John som caddie. Helt rätt då Linn föredrar pappa även om Henrik Stensson hade varit coolt. Julia vill självklart ha Rory som caddie vilket även Amanda vill även om mamma och pappa funkar bra. Maja har gärna Phil Mickelson som caddie medans Frida föredrar Fanny Sunesson.

Mellan rundorna

Mellan rundorna ser coach Fredrik bara Frida på snapchat. Frida själv håller inte med ”Jag pratar gärna taktik med pappa” som även är hennes coach. Julia tittar gärna på serier eller sover mellan två rundor. Övriga tjejer säger att de inte gör något speciellt.

Vem tar de med sig till en öde ö

Enligt Fredrik så tar Julia med sig Amanda och lillebror Jakob. Linn tar med sig sin bror. Bea tror att Frida skulle ta med sig alla nära och kära men Frida svarar: ”Rory (Förlåt familj och vänner!!).”

Maja tar med sig Linn medan Amanda tar med sig sin syster.  Maja tror att Amanda skulle ta med sig sin mamma.

Vi tackar tjejerna för att de delar med sig till oss läsare och önskar dem lycka till i framtiden.

 

Nytt flicklandslag som formas?

Till helgen spelar flicklandslaget i Frankrike 6-8 oktober och då är endast Julia Engström kvar i laget. Övriga som spelar är Andrea Grimberg-Lignell, Hills GK, Ester Fägersten, Hills GK, Ellen Andersson, Falköping GK, Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK och Ingrid Lindblad, Ringenäs GK. Maja Stark deltar i tävlingen men åker ner på egen hand. Är det ett nytt flicklandslag som formas inför 2018?

 

(Foton tagna av Göran Söderqvist)

Lämna en kommentar