Du är här
Hem > Nyheter > Slutspelsdags i Skandia JSM för klubblag!

Slutspelsdags i Skandia JSM för klubblag!

Slutspelsdags för Skandia JSM klubblag där lagen består av max nio spelare varav minst två representanter av samma kön. Sju spelare får spela i varje omgång. Många duktiga spelare deltar för sin klubb i helgen.

Frida Kinhult deltar i JSM för sitt Skaftö GK foto: Göran Söderqvist

Följande lag är med i slutspelet: (nyckelspelare inom parentes)
A6 GK (Josephine Ganfjord, Emil Skoglund)
Barsebäck GCC (Henrik Rasmusson, Matilda Cederholm)
Delsjö GK (Henrik Lilja, David Boman)
Halmstad GK (Björn Rosengren, Leo Johansson)
Hills GK (Amanda Linnér, Beatrice Wallin)
Landeryds GK (Johannes Axell, Simon Berglund)
Lidingö GK (Sara Ericsson, Vendela From)
Ljunghusens GK (Rasmus Hjelm, Kajsa Arwefjäll)
Norrköping Söderköping GK (Adam Samnegård, Linus Netterlid)
Skaftö GK (Frida Kinhult och Marcus Kinhult)
Stockholms GK (Alice Sundberg, Filip Jinglöv)
Ullna GC (Matilde Stenqvist, Alice Götbring)
Vasatorps GK (Christoffer Pålsson, Ebba Wittström)
Kungsbacka GK (Calle Hagström, Filip Dalfors)
Onsjö GK (Viktor Hagborg Asp, Charlotte Selbekk)
Österåkers GK (Adam Isacsson, Linn Andersson)

Rasmus Hjelm spelar för sitt Ljunghusens GK

Hur kommer det gå?

Sett till hur det sett ut under 2017 spelare för spelare så har Hills GK utan tvekan flest framgångsrika spelare som Amanda Linnér och Beatrice Wallin från flicklandslaget samt Andrea Grimberg-Lignell och Ester Fägersten utöver det men det finns fler. Detsamma gäller om man tittar spelarnas hcp. Hills är även starka på pojksidan vilket gör dem till favoriter i tävlingen. Se också upp för Ljunghusen som har ett jämnstarkt lag och Skaftö GK som bland flera ställer upp med syskonen Frida och Marcus Kinhult. Stockholm och Lidingö ser ut som starka utmanare med sina jämnstarka lag. Övriga lag är också bra men saknar antingen bredden eller toppen som jag tror krävs för att bli topp 4 i helgen. Det är matchspel och mycket kan hända så det kommer bli en spännande helg att följa våra svenska golfjuniorer!

SJG tippar de fyra lag som åker till Spanien

Baserat på dagsform, hcp och bredd i lagen så blir de fyra lag som åker till Spanien och spelar final: Hills GK, Ljunghusens GK, Lidingö GK och Stockholms GK. Utmanare: Skaftö GK.

Information om slutspelet

16 lag är kvalificerade för slutspelet och de fyra bästa klubblagen kommer efter slutspelet att kvalificera sig för final som spelas i Barcelona, Spanien v 44. Tävlingen som startar imorgon fredag 1 september på Örebro City Golf & Country Club.

Samtliga lag som spelar slutspelet i helgen har kvalificerat sig dit via två kvalomgångar. Spelformen i slutspelet är enligt följande:

Rond 1 slagspel 18 hål. Varje klubblag består av en foursome (mixad) och en valfri samt tre individuella spelare (en flicka, en pojke och en valfri). De sju bäst placerade lagen får välja motståndare bland placering 9-16 inför rond 2.

Rond 2 Matchspel 18 hål. Fem delmatcher. (mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. Topp åtta klubblag tar sig sen vidare till Rond 3. Där högst placerade lag får välja motståndare först.

Rond 3 spelas på samma sätt som rond 2 och de fyra bäst placerade lagen (vinnare i respektive match) går till finalen i Spanien.

Leaderboards:

Fredag 1 september: Leaderboard slagspel 

Lördag-Söndag 2-3 sep: Leaderboard Matchspel

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet