Du är här
Hem > Nyheter > Sara Kjellker och David Nyfjäll vinnare av JSM Match!

Sara Kjellker och David Nyfjäll vinnare av JSM Match!

Sara Kjellker från Ljunghusen och David Nyfjäll Uppsala GK tog hem 2017 års Skandia JSM Match på Ringenäs GK.

För David var semifinalen mot Christoffer Pålsson och det svängde en del i matchen. David inledde urstarkt för att sen tappa i mitten av rundan men birdien på 18 hålet avgjorde och i finalen fick David sen möta Albin Tidén som slog ut Joel Wendin i semifinalen. En final som var jämn men där David återigen avslutade starkt och sänkte viktiga puttar och vann tillslut 2&1.

David Nyfjäll Uppsala GK

David kommenterar spelet:

-Spelet kändes bra hela dagen. Jag började semifinalen väldigt bra och var tre upp efter sju hål. Sen kom regnet och Christoffer Pålsson som jag mötte gjorde några birdies. Vi var lika inför 18.e hålet och då slog jag en grym wedge upp till en halv meter från flaggan och gjorde birdie och vann semifinalen. Finalen var också väldigt jämn. Jag började bra och var två upp efter fyra hål. Jag gjorde sedan några misstag och matchen var lika efter nio hål. Därefter spelade vi båda väldigt bra och gjorde tillsammans sex birdies på sju hål. Jag var bra med puttern och satte tre viktiga puttar tre sista hålen för att vinna finalen!

Sara Kjellker inledde dagen med att vinna semifinalen med 4/2 mot Isabelle Ekström. Matchen började jämnt men andra nio drog Sara ifrån och behöll ledningen för att avancera till finalspel. Under finalen gjorde Sara birdie på hål 10 för att gå tre upp mot Sofia Lundell, en ledning som hon behöll för slutresultatet 3/2.

Sara Kjellker Ljunghusens GK

Sara säger såhär till svenska golfförbundet:

– Det känns jätteroligt att vinna. Det här är min sista tävling innan jag åker till USA för att spela collegegolf. Jag tar med mig ett bra självförtroende. Det känns skönt att veta att jag kan leverera när det verkligen gäller, säger Sara.

Stort grattis till vinnarna!

/Mathias

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet