Du är här
Hem > Lär känna > Albin Tidén vinnare av Stensson Sunesson Junior Challenge -’Jag har inga problem att vara på golfbanan och träna 12 timmar’

Albin Tidén vinnare av Stensson Sunesson Junior Challenge -’Jag har inga problem att vara på golfbanan och träna 12 timmar’

Född och uppväxt i Veberöd, 5 minuter från golfbanan. När Albin var åtta år drog pappa med honom upp till banan och där började det. -Jag tyckte det var väldigt kul att slå iväg bollar. Golf föll väldigt naturligt för Albin eftersom han kallar sig själv träningsnarkoman. -Jag har inga problem att vara på golfbanan och träna 12 timmar. Är handbollsspelare i grunden och efter några år märkte jag att jag inte var någon lagspelare utan ville utför allt helt själv.

Namn: Albin Tidén
Ålder: 18 år
Klubb: Romelsåsens GK
Tränare: Martin Olsson
Klubbor i bagen:
Järn: Ping s55 (4-PW)
Driver: Taylormade M2 Driver
Wood: Ping G 3-wood
Hybrid/järn: Ping Crossover
Putter: Ping Nome 355 putter
Wedgar: Titleist Vokey wedgar

Romelsåsens GK
Tittar man på resultaten i de olika tävlingarna för juniorer så noterar man att det är några klubbar som sticker ut med flest framgångsrika juniorer. Albin däremot tillhör inte den skaran. Som den enda elitsatsande junioren från Romelsåsens GK sticker han ut. – Ser det både positivt och negativt att där inte är några aktiva juniorer eller elitgolfare överhuvudtaget, jag får ju all tid i världen till egen träning med kvalitet och har bra möjligheter med wedgeområden, puttinggreener och en jättefin bana med bra skick. Får dock ingen form av ersättning av klubben tyvärr, då jag gjorde valet att träna hos en annan tränare än på klubben eftersom jag kände att utbudet av träningsupplägg på Romeleåsen inte passade mig, och att endast de som är med i träningsgruppen har rätt till ersättning får jag inte det.  

-Tanken har slagit mig för ett klubbyte men jag bor så pass nära till klubben så det blir lite omständig

Seger i Stenson Sunesson Junior Challenge
Albin har inlett 2017 väldigt stabilt och har redan två segrar och utöver det ytterligare fem topp 10 placeringar. Men det är den senaste tävlingen som sticker ut mest. Albin vann nämligen Stensson/Sunesson Junior Challenge i ett väldigt starkt startfält.
– Helt fantastiskt bra arrangerad tävling, de medförde väldigt mycket som gjorde att man upplevde lite “tourkänsla”, pyramiderna på rangen, Nordeas tält på hål åtta och alla funktionärer som gjorde ett kanonjobb.

-Vinst i Stensson Sunesson Junior Challenge är helt klart min mest minnesvärda framgång hittills, att få åka till USA och tävla o få se PGA-touren, väldigt kul.

Målsättningar
Seger i Stenson Sunesson Junior Challenge, seger i SCS junior Open på Havedals GK och fem topp 10 placeringar bl a sjua på Skandia Tour Elite på Abbekås. Med tanke på den starka inledningen på tävlingsåret 2017 undrar man om du har uppnått målen du satt upp redan eller om du har andra drivkrafter framöver. 
-Tänker rätt långsiktigt och då behöver mitt närspel och puttning bli bättre. Sätter inga mål att vinna tävlingar utan sätter mål som gör att om jag uppnår dom så kommer vinsterna förr eller senare. I år har puttningen behövt förbättras och jobbar hårt med det. 

Arabiska
Det inte många vet om Albin är att han är en jäkel på Arabiska. -Min barndomskompis är från Irak, och vi träffades i fjärde klass. Sedan dess har vi hållit ihop och jag är som en i familjen hos dom. Så fort jag kommer hem till dom frågar de om jag vill ha mat o s v. Min kompis föräldrar kan inte svenska så jag har lärt mig sakta men säkert sedan jag var 10 år😁

Tävlingsprogram
Förutom en självklar plats på Skandia Tour Elite spelar Albin även några junior Opens framöver även några tävlingar på Future Series och nån tävling på Ecco tour Danmark. Men först ut är JSM.

Svenskjuniorgolf önskar Albin lycka till framöver.

/Mathias

Andra intressanta intervjuer på SJG:
Pontus Nyholm
Algot Kleén
Ludvig Eriksson
Gaston Edberg

 

 

 

 

 

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet