Du är här
Hem > Lär känna > Ellen Andersson, Falköpings GK som inlett 2017 mycket lovande! – Jag har tränat hårt i vinter!

Ellen Andersson, Falköpings GK som inlett 2017 mycket lovande! – Jag har tränat hårt i vinter!

Ellen började spela i tidig ålder. Redan när hon var sex år hängde hon med sin pappa och storebror ut till banan och just då var inte intresset så stort men det växte med åren. – När jag var 12 år började jag tävla på riktigt och kände att det var detta jag ville hålla på med!

 

Ellen andersson
Ellen Andersson Falköpings GK

Förutom en duktig golfare vet inte många att Ellen även tävlat i längdskidåkning där hon var en lovande talang. – Golfen är dock nummer ett numera!

Namn:  Ellen Andersson
Ålder: 16 år
Klubb: Falköpings GK
Tränare: Hans Larsson (RIG Helsingborg) och Gary Gezsti (Falköpings GK)
Nuvarande hcp: 0,4
Klubbor:
Driver, Callaway Epic,
Spoon, Callaway Epic,
Hybrid, Titleist
Järn, Titleist
Wedgar, Titleist
Putter, Odessy

Ellen har startat 2017 mycket lovande. Hon inledde med att tillsammans med Madeleine Sund komma tvåa i Skandia Grand Opening. Hon slutade sjua i första JMI, Norberg Open på Örestads GK och vann förra helgens tävling på Onsjö Junior Open (JMI).

IMG_7529
Ellen på 18.e hålet under Onsjö junior open förra helgen. En tävling som hon vann!

Under vintern som varit har Ellen lagt ner åtskilliga timmar på sin teknik. – Jag har lagt ner väldigt mycket träningstid och gjort många förändringar i svingen! Jag känner att min teknik har utvecklats mycket så det klart jag har förväntningar på detta året. Jag jobbar på enligt min plan, med mina processmål men självklart är det alltid roligt att vinna.

Ellen berättar vidare att en del i framgången i år ligger i den hårda träningen i vinter.
– Jag har blivit mer stabil från tee. Vilket gör att jag ger mig själv chansen hela tiden och min chippning har utvecklats. Känner mig mycket stabilare där.

Bästa minne
– Jag har många minnesvärda framgångar dock ingen som utmärker sig mer än andra. Utan allt det som golfen ger mig ser jag som en framgång! Roliga minnen som jag haft är att jag tog mig vidare till Skandia cup riksfinal under alla år!

20170423_140740
Ellen till höger tillsammans med Madeleine Sund under Grand Opening i år

Målsättningen klar
Ellen kommer spela mest på Skandia Tour och Junior Masters Invitational i år men kommer även spela Annika Invitational samt förhoppningar om någon internationell tävling. Målsättningen är i alla fall klar. –  I år vill jag vinna en Skandia Tour Elite och ha en topp placering utomlands.

Framtidsplaner
-Just nu går jag mitt första år på RIG i Helsingborg och har tre år kvar! Men efter det så har jag planer på college, det verkar som en väldigt rolig upplevelse!

ellen-andersson-rig-vasatorps-gk
Skolfoto från RIG Helsingborg.      foto: Vasatorpsgk.se

Ellens kommande tre tävlingar är JMI i Ulricehamn, Skandia Tour Elite i Åtvidaberg samt Annika Invitational.

JMI tävlingen i Ulricehamn Skydda Open har startat idag och Ellen gick ut 08:45 tillsammans med Lisa Djerf, Hills Gk och Hanna Laremark Delsjö GK.

svenskjuniorgolf önskar Ellen lycka till med studierna och golfen under säsongen.

/Mathias

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet