Du är här
Hem > Lär känna > Möt Ludvig Eriksson Stockholms GK -Årets första segrare på Skandia Tour Elite

Möt Ludvig Eriksson Stockholms GK -Årets första segrare på Skandia Tour Elite

Ludvig blev årets första segrare på Skandia Tour Elite när han vann på Abbekås förra helgen. Han gick runt på 75, 70 och avslutade med 68 slag och vann före flera andra duktiga juniorer.

Ludvig Eriksson

Ludvig började spela golf så fort han hade lärt sig att gå. Hans pappa gav honom en plastklubba vid två års ålder och där gick det vidare. Det kom ganska naturligt att det blev golfen- Hans pappa är enligt Ludvig en riktig golfgalning och mamma spelar också en hel del. Ludvig tog grönt kort vid åtta års ålder. Till hösten väntar nya äventyr på Stockholms GK talangen då han ska börja på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala. -Det ska bli jättekul och jag är supertaggad!

Namn: Ludvig Eriksson
Ålder: 16 år
Klubb: Stockholms golfklubb
Tränare: Johan Orrgård, Martin Pettersson, Per Jacobsson

Klubbor:
Driver: Ping G
Spoon:Ping G
Hybrid 19 grader: Ping G
Pw-4 – Ping iBlade
Wedgar 50/54/58: Ping glide 2.0
Putter: Scotty cameron newport notchback 2

Seger i årets första Skandia Elite, hade du väntat dig det
-Nej, absolut inte. Formen hade känts bra innan så jag tänkte att det kanske var möjligt att få en bra placering men det är så extremt många duktiga spelare med så seger var verkligen inget jag hade gått och tänkt på. För mig brukar det ta ett tag in i säsongen innan jag får i lite låga resultat, därför hade jag försökt att spela på banan väldigt mycket och komma in i den mentaliteten innan tävlingen. Tidigare år på försäsongen upplever jag att jag har spelat för lite och det känns som att det var vad som behövdes för att toppa formen.

ludvigeriksson1
Ludvig på Skandia Tour Elite förra helgen          Foto: Svenska golfförbundet

Har du ändrat något under vintern
-I vinter har jag inte lagt om supermycket i tekniken, jag har haft lite samma tendens i flera års tid nu som jag bara måste fortsätta jobba på, men det blir sakta men säkert bättre. Jag har en långsiktig plan med svingen och hur jag vill att den ska se ut.

Mål för i år
Ludvig berättar vidare att den mesta träningen sker ute på banan. Vet du hur länge du varit på rangen som längst en dag? – haha, ingen aning faktiskt. Jag gillar inte att stå och nöta teknik många timmar i rad på rangen så jättemycket, det behövs men jag försöker att ta det ut på banan så ofta det går och göra träningen så tävlingslik som möjligt.
– Mina huvudmål i år är under 74,5 i snittresultat när säsongen är över och bli stabilare på puttning inom 2 m.

För Ludvig väntar nu två JMI tävlingar, Viksjö JMI och Salem JMI båda spelas helgen 27 och 28 maj. Helgen som var spelade Ludvig på Onsjö och deras Cutter&Buck Junior Open som ingår i Junior Masters Invitational. Slutplaceringen blev delad 10.e plats efter 74 respektive 73 slag.

IMG_7497
Ludvig på 8.e hålet under Onsjö Junior Open

Något annat förutom golfen
-Jag älskar fotboll, jag spelar fortfarande fotboll och tycker det är jättekul. Jag kollar också på mycket fotboll. Mitt favoritlag är Manchester United. Tidigare har jag hållit på med väldigt många idrotter och jag älskar nästan all sport.

Bästa golfminne hittills
– Det måste vara vinsten i Skandia cup förra året, jag hade varit i final alla år innan men inte riktigt fått spelet att lossna helt i finalen så den vinsten var väldigt skön. Även vinsten i JSM lag på Lumine i Spanien var ett speciellt minne, att vinna med ett lag är alltid något extra.

Ludvig spelar alltså härnäst på Viksjö Junior Masters 27 maj. Förutom Skandia och JMI så hoppas Ludvig på att få spela några Nordea Future och någon mer tävling utomlands.

Lycka till Ludvig med spelet och studierna i höst!

/Mathias

 

 

 

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet