Du är här
Hem > Lär känna > En ny Edberg på gång!

En ny Edberg på gång!

Gaston Edberg 16, har det i blodet. Hooks GK talangens farbror heter nämligen Pelle Edberg. Pelle har spelat med framgång på Europatouren, tre andra platser b l a. Han har också haft samma tränare hela tiden, sin pappa Hans Edberg.

gaston1
Gaston Edberg under Grand Opening i år

Namn: Gaston Edberg
Ålder: 16 år
Klubb: Hooks GK
Klubbor: Cobra rakt igenom.
Favoritklubba är utan tvekan fly-z driver med Aldila YS-6 skaft, går som ett spjut!

Gaston började spela golf när han var runt sex år gammal, eftersom han alltid har bott på golfbanan och haft en släkt som spelar mycket golf gjorde det att han också började.
Till hösten börjar nya utmaningar för Gaston då han börjar på Riks Idrottsgymnasiet i Helsingborg.

Gaston spelar för närvarande på Skandia Tour Future där han inledde med en 17.e plats på Isabergs GK. Han blev trea i par med sin radarpartner Hugo Larsson på Grand Opening och han har dessutom hunnit delta i två JMI tävlingar i år. Dock utan någon toppplacering. –  Spelet har vart till och från men var betydligt bättre under Skandia då jag spelat väldigt knackigt under båda JMI. Efter de tre tävlingarna har jag en snittscore på 80.17 som ska ner under sommaren! 

 Vad har du för målsättning i år

– Min målsättning under säsongen är att utveckla mitt närspel och bli bättre runt green. Självklart vill jag prestera bra på tävlingar men för att göra de måste jag bli vassare runt green.

gaston2
Gaston Edberg

Vad har du utvecklat i ditt spel

-Jag lärde mig under förra säsongen att slappna av under tävling och inte bli så skakig så fort det kommer till en tävling. De lärde jag mig av att tävla mycket och ofta så jag blir van och kan ta de lugnt.

Någon spelare du vill lyfta fram i år

– Någon som jag tror man ska hålla koll på under året är framförallt Hugo Larsson, min team mate under Grand Opening och även en god vän! Han har träningsvilja och en enorm vinnarskalle som jag tror kommer ta honom långt i år. Jag har spelat med honom honom väldigt mycket och märker att han är en perfekt spelare att sparras emot då han utvecklas i bra takt!

Vinterhalvåret

-Under vinterhalvåret är det inte alltid super kul att nöta bollar på rangen men det måste göras, men jag har tur då min hemma klubb har en riktigt bra studio bara 200 meter ifrån mitt hus. Jag kör även mycket fysträning på gymmet och kombinerar det med innebandyn som jag har spelat sedan jag var liten. Under 1 vecka på sportlovet brukar jag också dra till Spanien för en träningsvecka med Hugo Larsson då vi tränar och spelar. De senaste 2 åren har även jag och familjen åkt till Thailand till min farbror Pelle Edberg på Black Mountin för att känna på spelet under vintern. Inte fel att lira på en sådan riktigt bra bana när de snöar hemma!

– Jag tränar rätt så mycket fys även under sommaren men framförallt på vintern, under tävlingstid på sommaren är nog fys 15-25% fys men ökar oftast under vintern.

gaston-edberg-hooks-gk-150830-privat
foto: Hooks GK

Till helgen väntar två JMI tävlingar. Dels Onsjö Cutter&buck Junior Open och JMI Öijared Junior Open. Svenskjuniorgolf kommer finnas på plats på Onsjö.

/Mathias

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet