Du är här
Hem > Lär känna > Ännu en Skaftötalang på gång- Algot Kleén siktar på Skandia Tour Elite i år

Ännu en Skaftötalang på gång- Algot Kleén siktar på Skandia Tour Elite i år

Namn: Algot Kleén
Ålder: 14 år
Klubb: Skaftö GK
Tränare: Marcus Björklund
Klubbor i bagen:

Driver: Nike Vapor Fly pro
Trä 5 och 3: Nike Vapor fly
Hybrid: Nike Vapor fly
Järn p-5 Nike Vapor pro combo
Wedge 50, 54, 58: Nike engage
Putter: odysey works

Favoritklubban är drivern.

Algots tränare Marcus Björklund om sin adept
– Ambitionen och motivationen hos Algot är enorm trots att han bara är 14 år. Det är en kille som har allt för att kunna bli hur bra som helst.

algotkleen
Algot under Grand Opening på Vellinge i år

Bakgrund
Algot började spela golf när han var fyra år gammal. Det blev golf  för att han alltid gillat att sporta och golf var väldigt stort på Skaftö så det var ganska självklart att testa det. – Jag är uppväxt och bor på en liten ö i Bohuslän.. Jag har testat på de flesta sporterna som finns där jag bor, några exempel är ridning, hockey, pingis, innebandy och fotboll.

Två topp-3 placering hittills i år
Algot Kleén, 14-åringen som redan nu spelar mot äldre juniorer och gör det riktigt bra. Han är ännu en junior som kommer genom Skaftö GK’s juniorverksamhet och som spås en lysande framtid om han fortsätter träna på i samma takt. Tidigare har ni fått träffa Frida Kinhult i en intervju här på hemsidan Frida Kinhult och Fridas äldre bror Marcus som spelar på Europa/Challenge tour är två andra spelare som kommit fram genom Skaftös juniorverksamhet.

I fjol vann Algot en Skandia tour tävling på Lidköpings GK och i år har han spelat Grand Opening på Skandia Tour i par med Hugo Lantz. Paret slutade på en fin andra plats och förra helgen spelade Algot en JMI-tävling i Torslanda där han placerade sig på tredje plats.

IMG_7448
Algot Kleen till vänster i par med Hugo Lantz under Grand opening i år

Skandia Tour Elite eller Future

Precis som Rebecca Gyllner som ni läst om i dagarna är Algot högt rankad bland 14 åringar i Sverige.  Just nu ligger Algot tvåa efter Rasmus Jonasson från Albatross GK.

Rankingen totalt bland juniorerna i år gör att det är osäkert om det blir Elite eller Future för Algot. – Jag ligger precis på gränsen så det blir nog mest spel på Future men förhoppningsvis några tävlingar på Elite i år. Det är ett av mina mål. Andra mål som jag har i år är att ha en snittscore på 74 slag, vara topp-3 på rankingen för 02:or, nå riksfinalen i Skandia cup samt föra statistik på alla tävlingar och sätta delmål för varje månad. Jag skulle också gärna spela nån tävling utomlands under året.

Vad krävs av dig för att du ska lyckas i år
– Jag måste utveckla mitt wedgespel (slag mellan 30 och 70 meter) och även mitt närspel för jag förlorar otroligt mycket onödiga slag runt green och på green.
– Annars så har jag börjat slå bollen bättre än vad jag gjort förut, framförallt så börjar jag slå lite längre. Det gör mycket för mitt spel.

Vad har du gjort under vintern för att bygga vidare på golfen
– Jag har haft innebandy och pingis träningar som har tagit minst tre dagar i veckan. Men jag har tränat golf nästan alla andra dagar. Vädret har kanske inte alltid varit så bra men det finns varma kläder och så har vi infravärme på rangen så det har gått bra att träna ändå. Jag har även varit i Spanien i två veckor under vintern.

Mest minnesvärda framgång du haft
– En tävling som jag sent kommer att glömma var när jag, Elis Kleén min bror, Marcus Kinhult och Marcus Gran vann Skandia Scramble i Lund på Bokskogens GK år 2008. Det var en häftig upplevelse!

Vem tror du får ett genombrott i år på juniortourerna i Sverige
– Jag tror att Albert Hansson Skaftö GK kan spela till sig några bra placeringar på Skandia Tour och JMI för han har lagt ner en otrolig mängd träning under vintern och jag tror att detta kommer ge resultat under säsongen.

Skandia tour och JMI tävlingar under året
Med tanke på Algots ranking så blir det troligen mest spel på Skandia Tour Future i år men det kan även bli Elite beroende på resultat under året. Men han kommer även spela några JMI tävlingar.

Algot är anmäld till Onsjö junior open (JMI) och har anmält sig till första omgången av Skandia Tour på både Elite och Future. Det återstår att se vilken av tävlingarna det blir för denna talang som ska bli spännande att följa under året.

/Mathias

 

 

Svenskjuniorgolf.se är en hemsida som kommer följa svenska golfjuniorer (13-21 år) under året som kommer.

Svenskjuniorgolf följer de svenska golfjuniorerna under 2017 både internationellt och i Sverige, då främst på Skandia tour Elite men även juniorer som deltar på Future series och Swedish golf tour. De flesta tävlingar kommer kunna följas live på Twitter och Facebook.

Sidan kommer presentera spelare med intervjuer, nyheter om tävlingar både i Sverige och Internationellt samt utförliga rapporter och reportage från de svenska tävlingarna.

twitter: @swejuniorgolf
Instagram: svenskjuniorgolf
Facebook: svenskjuniorgolf
bilder från tävlingar finns på:
Flickr: http://www.flickr.com/photos/svenskjuniorgolf

 

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet