Du är här
Hem > Lär känna > Se upp för Gävletalangen Rebecca Gyllner i sommar!

Se upp för Gävletalangen Rebecca Gyllner i sommar!

Denna veckan kommer ni få träffa Sveriges två högst rankade 14-åringar i Sverige. Först ut Gävle GK’s jättetalang Rebecca Gyllner. Rebecca hade säsongspremiär i Sverige så sent som igår och slutade på 15.e plats i Junior Masters Invitational på Vadstena GK. men Rebecca har redan hunnit spela internationellt också. I år har hon varit med på Irish Open U18 som Ingrid Lindblad från Ringenäs vann, där missade Rebecca cutten precis. Och i februari i år var hon även med flicklandslaget i Spanien. 

Namn: Rebecca Gyllner
Ålder: 14 år
Klubb: Gävle GK
Tränare: Per Liv

rebeccagyllner
Rebecca Gyllner

Klubbor:
Putter:
Odyssey VERSA 1w
Wedge 60: Callaway mack daddy 2
Wedge 52, 56: Callaway MD3 milled
5 iron – Pw: Callaway apex
4 hybrid: Callaway X2HOT
5wood: Callaway X2 HOT
Drive: Callaway X2 HOT (en liten favorit i bagen)

När började det Rebecca?

-Jag har vart med på banan med mina föräldrar ända sedan jag låg i vagnen. När jag var runt 2 år provade jag själv på att slå några bollar. Jag spelade lite med pappa och sedan när jag kanske var 6-7 år började jag träna i en grupp på Gävle GK. Det var riktigt kul med alla kompisar och det var antagligen de som gjorde att jag fortsatte. Jag tränar fortfarande med en del utav de kompisarna som jag fick då. Jag har även tränat mycket AG gymnastik sedan jag var 6-7 år, men jag har nyligen slutat med det på grund utav att det tar otroligt mycket tid, då jag tränade fem dagar per vecka tre timmar per pass. Just nu så går jag i 7 A på internationella engelska skolan i Gävle och golf är det som gäller.

Målsättning denna säsongen

-Jag har en del olika mål, både processmål och resultatmål. Några mål jag har är att dricka mycket vatten, gå tre eller fler rundor under par och en eller två av dem två eller mer under par.

Vad behöver du jobba med i ditt spel

– Svingen jobbade jag en del på förra året och kände att den vart mycket stabilare medan wedgar är någonting som jag fortfarande inte tycker att jag är bra på alls. Nu när jag kommer ut på gräs kommer jag därför att jobba mycket med mina wedgar, både teknik och längdkänsla. Jag kommer även träna mycket greenläsning eftersom att jag inte har kunnat göra det under vintern. Sedan ska jag också försöka hålla uppe fysträningen under sommaren.

Rebeccas tränare Per Liv om sin adept

-Rebecca är en tjej som är van att träna hårt efter sina år som gymnast. Hon är stark och har mycket fart i klubban.  Jag är säker på att hon har en ljus framtid inom golfen.

Frida Kinhult lyfte fram dig som en som får ett genombrott i år, hur känns det och varför tror du hon säger så?

– Det är klart att det känns kul att någon tror på en, men det betyder mycket mer när just Frida säger det eftersom att det är någon som jag verkligen ser upp till både inom och utanför golfen. Varför Frida sa så vet jag inte men jag hoppas att det stämmer.

Vinterträningen och om konkurrensen

-Jag har aldrig behövt träna någon egen fys träning innan den här vintern eftersom att jag alltid har tränat mycket gymnastik. Men den här vintern har jag börjat köra egen fys. Det blir även mycket teknikträning under vintern såklart Under vintern har jag kört fyra fys pass och fem st teknik pass i veckan.

-Ester Fägersten från Hills tror jag kommer att göra succé. Axel Eriksson och Joel Larsson Gävle GK tror jag också att ni kommer få se prestera i år.

Mest minnesvärda framgång du haft?

– Min singelmatch som jag spelade i Spanien i februari i år var något som jag inte kommer att glömma på ett tag. Det började väldigt tungt och jag låg sju ner efter 7 hål. På hål 8 vände det sedan totalt med en birdie och spanjorskan som jag spelade mot tog inte ett hål till. Jag delade sedan den matchen på hål 18.

Var ser vi dig i sommar, tävlingar

– Jag kommer framför allt att spela på Skandia Tour och några JMIs. Men utöver det så kanske ni också får ser mig på Skandia Cup, Annica Cup, Stenson Sunesson Junior Challenge, JSM klubblag och sedan hoppas jag även att få delta på fler landslagsuppdrag.

Något som andra golfare inte vet om dig?

– Jag föddes i Chicago i USA och är förutom svensk, även amerikansk medborgare.
Kan lösa en rubikskub på 3 min. Framför allt så slog jag ”duscha snabbast mästaren” Ester, i en duscha snabbast tävling. haha.

Senare i veckan kommer en intervju med Skaftös Algot Kleen. Precis som Rebecca toppar han just nu rankingen för 14 åringar i Sverige.

Andra intressanta intervjuer på hemsidan:

Linnea Ström
Emma Thorngren
Fabian Sundén
Viktor Hagborg Asp
Tilda Larsson
Christoffer Pålsson
Frida Kinhult
Pontus Nyholm
William Östlund
Pi-Lillebi Hermansson
Johannes Axell

Svenskjuniorgolf.se är en hemsida som kommer följa svenska golfjuniorer (13-21 år) under året som kommer.

Svenskjuniorgolf följer de svenska golfjuniorerna under 2017 både internationellt och i Sverige, då främst på Skandia tour Elite men även juniorer som deltar på Future series och Swedish golf tour. De flesta tävlingar kommer kunna följas live på Twitter och Facebook.

Sidan kommer presentera spelare med intervjuer, nyheter om tävlingar både i Sverige och Internationellt samt utförliga rapporter och reportage från de svenska tävlingarna.

twitter: @swejuniorgolf
Instagram: svenskjuniorgolf
Facebook: svenskjuniorgolf
bilder från tävlingar finns på:
Flickr: http://www.flickr.com/photos/svenskjuniorgolf

Kommentera

Top
Hoppa till verktygsfältet