Du är här
Hem > Lär känna > Fina framgångar i USA för Emmabodas Tilda Larsson!

Fina framgångar i USA för Emmabodas Tilda Larsson!

Fina framgångar för Tilda i Usa. Dels utsedd till årets nykomling för alla sporter 2016. Redan första året på skolan vann hon tre tävlingar. Hittills denna säsongen har hon två segrar till på 11 starter. Övriga tävlingar har Tilda varit topp 10.

Allt började när Tilda var 10-11 år gammal. Mormor och morfar tog med Tilda till golfbanan, Tilda var skeptisk men valde ändå att fortsätta på juniorträningar och på den vägen är det. Möt golfjunioren Tilda Larsson.

Namn: Tilda Larsson
Ålder: 20 år
Klubb: Emmaboda GK
Ranking: 10.a på SGF och 173 på Wagr
Klubbor i bagen:
Putter: Scotty Cameron
Järn: 5-PW Cobra
Wedgar: Titleist 52,56, 60
Hybrider: Cobra 4,5
Spoon: Cobra
Driver: Contra

Tildas favoritklubba är Scotty Cameron puttern.

Bakgrund
Tilda som idag studerar på Barry University och spelar golf för skollaget är född och uppvuxen i Emmaboda som ligger mellan Växjö och Kalmar i Småland. Uppväxt med sina föräldrar och sin syster i en väldig trygg miljö. Tilda var fotbollsintresserad och det är där hon fick utlopp för alla sin energi och det är också där hon har alla sina kompisar men golfen tog överhand och för ca ett år sedan valde Tilda att flytta till USA och Miami för att förverkliga sin dröm. Att få bästa möjliga förutsättningar för att bli golfproffs!

Tilda har lagt ner åtskilliga timmar på sin teknik. Många timmar i träningshallen där hemma i Sverige vintertid där hon slagit bollar i ett nät och nött 3-5ft puttar på hemmaklubbens inomhusgreen. – Bara fantasin satte stopp för vad man kunde träna på inomhus vintertid. Säger Tilda. Vi har slagit bollar genom staket, över byggda hinder osv…

Innan Tilda begavs sig av över Atlanten hann hon vinna tre tävlingar på Skandia Tour Elite och fyra andra tävlingar i Sverige.

Du befinner dig i USA nu. Får vi se dig i Sverige i sommar?
– Ja, Jag kommer att spela på Future Series Tour och Nordea Tour i sommar. Sen kommer jag spela på Let Access Series i.

 livet i USA då?

– Jag gillar det väldigt mycket. Vi åker runt på många olika tävlingar på många olika banor. De flesta banorna vi tävlar på håller hög standard. Jag har fortfarande kvar samma svingtränare som innan men jag har såklart en coach. Min coach tycker jag personligen är väldigt bra och väldigt omtänksam samtidigt som han gillar det han gör. Han älskar golf och kan mycket om spelet själv. Han är en av de bättre coacher jag haft.

-I Miami där jag bor har vi många bra banor i närheten vilket gör att vi får chansen att spela i olika miljöer och olika banor vilket är bra för utvecklingen. Vädret gör att jag kan spela golf året runt utomhus.

Barry Women's Golf Media Photos
Tilda Larsson

Du har redan uppnåt en del med din golf, vad minns du bäst hittills?
– Den mest minnesvärda som jag kommer ihåg just nu är min sista tävling hemma i somras då jag kom trea i Norrporten Ladies Open som är på Letas touren. Men det var inte själva placeringen som var minnesvärd utan det var mer erfarenheten av att gå i ledarboll sista dagen med en del publik. Att få känna på det är väldigt härligt. Ett annat bra minne är när min coach sms’ade mig i somras för att meddela att jag hade fått priset Women’s Golf Coaches Association Freshman of the year. Det var väldigt roligt att höra.

Vad lägger du fokus på i din träning?
-Puttningen är en stor del till framgångarna. Däremot behöver jag utveckla mina järnslag och wedgar ytterligare säger Tilda. Hon har också som ambition att slå längre med drivern. Detta för att nå vårens stora mål att få spela Nationals i slutet av maj.

Förra säsongen tog Tilda stora steg med den mentala biten. Hon blev lätt frustrerad och hade svårt att glömma dåliga slag. -Nu har jag lärt mig att hantera det bättre och fokusera på nästa slag  vilket är viktigt för min utveckling säger Tilda. Hon lägger också mycket tid på fysträningen.

Något andra inte vet om dig?
-Att jag älskar chipotle, haha
reds anm. Chipotle är rökt chilipeppar.  Den vanligaste rökta chilin är Jalapenos.

Nu vet vi var Tilda får sin styrka ifrån!

Tack Tilda och lycka till på tourerna i sommar!

 

Andra intressanta intervjuer på hemsidan:

Frida Kinhult
Pontus Nyholm
William Östlund
Möt Pi-Lillebi Hermansson
Johannes Axell

Svenskjuniorgolf följer de svenska golfjuniorerna under 2017 både internationellt och i Sverige, då främst på Elite tour och Swedish golf tour. De flesta tävlingar kommer kunna följas live på Twitter: @swejuniorgolf 

Vi finns även på Facebook: swejuniorgolf och Instagram: svenskjuniorgolf

 

 

 

 

Top
Hoppa till verktygsfältet