Du är här
Hem > Lär känna > Möt Skaftötjejen Frida Kinhult!

Möt Skaftötjejen Frida Kinhult!

Fridakinhult1

Möt Frida Kinhult, Skaftö tjejen som spås en lysande framtid och som redan har fina framgångar i bagaget trots att hon bara är 17 år.

Namn:  Frida Kinhult
Klubb: Skaftö Golfklubb.
Ålder: 17år (fyller 18 i september)
Nuvarande världsranking för juniorer: 30.e plats
Klubbor i bagen:
Driver: Ping G (ls)
Trä3, Trä5 & hybrid 4: Ping G30
Järn 5-PW: Ping IE1
Wedgar 50, 55 och 60: Ping Glide
Putter: Nike method
Bakgrund
Frida är alltså uppväxt på Skaftö,  en liten ö i Bohuslän med ca 1200 invånare vintertid och 11 000 sommartid. Frida har bott där hela livet fram tills 2014. Skaftö GK som är en tekniskt utmanade bana har varit Fridas hem enda sedan barnsben. Pappa har hela tiden varit tränare på klubben och familjen har bott ett stenkast från banan.

Att Frida började spela golf var naturligt! Hon har även en äldre bror Markus som spelar på hög nivå. I yngre år var det dock inte bara golfen som gällde utan Frida var duktig i bordtennis också men när Frida var 13-14 år valde hon golfen och att satsa helhjärtat på det.

Vad har du utvecklat mest senaste säsongen i ditt spel?
-Förra året växte jag väldigt mycket kring de mentala bitarna. Att hantera olika yttre faktorer och inte lägga större kraft på vad jag själv inte kan påverka var en kod jag knäckte förra säsongen som nu är på väg åt rätt håll. Jag och min mentaltränare Marcus Börjesson jobbade/jobbar även mycket med acceptans både i träning och på tävling. Om man ska titta mer på mitt spel var puttar under 6-7 m något som gick åt rätt håll 2016, vilket jag har ett fortsatt arbete med just nu. Jag jobbar väldigt mycket med läsning och speed-träning, vilket märktes på tävling då jag sällan lämnade de puttarna kort. Ett roligt arbete som jag set fram emot att jobba vidare med.

I mars i år så slog Frida till med en riktig skalp för ett par veckor sedan när hon vann Spanish Ladies Amateur Championship efter särspel. Frida gjorde birdie på första särspelshålet!

Frida Kinhult segrade i Spanska amatörmästerskapet
Frida kysser segerpokalen efter segern i Spanish International Ladies Amateur championship!   foto: Mikael Kinhult

 

Målsättning denna säsongen?
-Mitt största mål 2017 är att ta mig in i Junior Solheim Cup laget. Jag har även en del processmål inom de olika delarna: golf, socialt, fysiskt, strategiskt och mentalt. Sedan statistikmål, uttagningsmål och resultatmål. Några mål som är lättare att förstå är exempelvis att jag vill ha en snittscore på 72, vill vara top 20 på WAGR (världsranking för amatörer där jag idag är på plats 30. Jag har även ett mål att ha 5 st tävlingsvarv på -4 eller bättre.

Mest spel i Europa
Frida ligger just nu på andra plats  i Solheim cup rankingen efter segern senast i Spanien som leds av italienskan Letizia Bagnoli. Topp 10 på denna lista hittar vi också svenskarna Beatrice Wallin och Julia Engström på 5.e respektive 6.e plats.

För att fortsätta kämpa om plats i Solheim Cup kommer vi tyvärr inte få se Frida på de svenska tourerna så mycket i sommar.

-Annika Invitational siktar jag på att spela, men har även sökt wildcard till en LETAS som går på PGA i Maj. Annars kommer jag spela i Europa, och förhoppningsvis minst en sväng över andra sidan Atlanten för tävling. De tävlingar jag spelar i Europa ligger under EGA (European Golf Association).

Fridakinhult3
Foto: Göran Söderqvist

Vem tror du får ett genombrott i år på juniortourerna i Sverige?
– Rebecca Gyllner från Gävle alla dagar i veckan. Vi spelade landskamp tillsammans i februari och jag är inte ett dugg förvånad om hon skulle vinna några tävlingar kommande säsong- varning för långa drives! Även Anna Nordfors, Göteborgs GK och Algot Kleen, Skaftö GK är två personer som sticker ut när det kommer till träning tycker jag, även här blir jag inte förvånad om en å annan vinst spinner ner i bagen 2017.

Avslutningsvis Frida, något andra inte känner till om dig?
-Jadu, utanför golfbanan så gillar jag att laga mat! Har ett ganska stort intresse för BMW bilar!! Något som heller inte alla golfare känner till är att jag kommer börja studera samt spela för golflaget på Florida State University, med start hösten 2018.

-Haha och kanske viktigaste av allt är att jag för tillfället klarar en decimal mer än Pontus när det kommer till talet pi!

Tack Frida och stort lycka till med säsongen 2017 önskar svenskjuniorgolf!

Andra intressanta intervjuer på hemsidan:

Pontus Nyholm
William Östlund
Möt Pi-Lillebi Hermansson
Johannes Axell

 

Svenskjuniorgolf följer de svenska golfjuniorerna under 2017 både internationellt och i Sverige, då främst på Elite tour och Swedish golf tour. De flesta tävlingar kommer kunna följas live på Twitter: @swejuniorgolf 

Vi finns även på Facebook: swejuniorgolf och Instagram: svenskjuniorgolf

 

 

 

 

 

 

Top
Hoppa till verktygsfältet