Du är här
Hem > Lär känna > Möt Pi-Lillebi Hermansson

Möt Pi-Lillebi Hermansson

Dags att lära känna Pi-Lillebi från Stockholms GK. För en tid sedan besökte svenskjuniorgolf klubben Stockholms GK och gjorde ett reportage om deras juniorverksamhet. Från denna klubb kommer denna unga talang. Pi-Lillebi befinner sig dock i USA närmare bestämt på University of Mississippi där hon studerar och spelar golf för skolans college lag.

pilillebihermansson

Det var när Pi-Lillebi var sex år gammal och bodde i Bryssel som hon för första gången höll i en golfklubba. Sen dess har hon varit fast. Idag är Pi-Lillebi 18 år.

Något som inte många vet om Pi-Lillebi är att hon i nio år läste hon på den helfranska skolan, Lycée Français Saint Louis.

Tittar man tillbaka på säsongen som varit så har Pi-Lillebi spelat 21 tävlingar med en snittscore på 75,38. Hon har bl a vunnit Skandia cup riksfinal tre år i rad. 2012-2014. Hon vann JSM slag under förra säsongen med ett avgörande på sista rundan något som hon också rankar som sin största framgång hittills i sin unga karriär. Pi-Lillebi rankades under 2016 på 10 plats bland svenska tjejer efter 15 tävlingar.

Svenskjuniorgolf har pratat med Pi-Lillebi Hermansson för att höra hur hon ser på 2017 och träningen inför den svenska säsongen.

 

Du befinner dig i USA och har nu möjlighet att träna och tävla även vintertid. Vad har du utvecklat mest senaste säsongen i ditt spel?

 Jag träffar fler greener och fairways numera och detta har skett i samband med ökad kunskap inom spelstrategi. Tidigare tenderade jag att spela för aggressivt/ogenomtänkt och välja slag jag endast skulle klara 2/10. På college här i USA har jag lärt mig ta bättre beslut på banan och spela smartare.

Pi-Lillebi berättar vidare att fokus i träningen nu ligger på en lägre bollflykt som ska vara optimal i blåsiga förhållanden och förbättra precisionen med sina wedgar samt att sätta fler puttar inom tre meter.

 

Vad har du för målsättning under 2017?

Jag har några statistiska mål som jag vill förbättra under 2017.

  • Snittscore under 73 slag
  • Snitta minst 12 fairwayträffar per runda
  • Snitta minst 14 greens in regular (GIR) per runda
  • Snitta under 30 puttar

Sen vill jag vinna en collegetävling i USA, vinna en tävling på Future Series och sluta topp 5 på Swedish golftour.

Vad har du för klubbor i bagen?

 Förrutom puttern så spelar Pi-Lillebi enbart Callaway.

Driver: Callaway Epic
Spoon: Callaway Epic
Hybrider 2 st : Callaway
Järn: 5- PW : Callaway Apex
Wedgar: 50, 54, 58 Callaway
Putter: Titleist Scotty Cameron

Favoritklubba: Spoon

Avslutningsvis, vem tror du får ett genombrott i år på juniortourerna i Sverige?

Min kompis, Ebba Hellman. Det finns ingen som tränar i samma nivå i både kvantitet och kvalitet som hon gör.

 

Stort tack pi-Lillebi för intervjun och lycka till med tävlandet och tränandet både i Sverige och i USA. Vad det gäller tävlandet under året så befinner sig alltså Pi-Lillebi i USA under höst/vinter/vår men ni kommer få se Pi-Lillebi i Sverige också. Under sommaren kommer hon nämligen att vara i Sverige och spela tävlingar. Ni kommer kunna se henne på Skandia Tour Elite, JSM Klubblag, Future series och Swedish golf tour.

 

/Mathias

 

 

Top
Hoppa till verktygsfältet